МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
БАНКОВИ СМЕТКИ
Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2016
Спортен календар 2016
Телефонен указател
Работно време
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg
Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
24 Март 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[27 Януари 2005]

Среща на кмета за електронна община Кърджали


На 27 януари т.г. кметът на общината, инж. Хасан Азис, се срещна с г-н Раул Замбрано, от централата на ПРООН в Ню Йорк, който беше тук по повод реализиращия се проект на „Интернет общество - България“ за електронна община Кърджали.
На 27 януари т.г. кметът на общината, инж. Хасан Азис, се срещна с г-н Раул Замбрано, от централата на ПРООН в Ню Йорк, който беше тук по повод реализиращия се проект на „Интернет общество - България“ за електронна община Кърджали. Заедно с него в общината гостуваха г-н Красимир Беневски, ръководител проекти към ПРООН България и г-н Вени Марковски, президент на Интернет Общество.

Кърджали е първата община в Югоизточна Европа , която реализира такъв проект с помощта на Интернет общество, каза кметът. На компютрите в общинската администрация са инсталирани софтуерен пакет OpenOffice и Linux, служителите са обучени за използване на софтуерни приложения с отворен код. Има голям интерес от другите общини към пилотния проект за електронна община, подчерта г-н Азис. Той наблегна и на необходимостта от обучение на хора извън администрацията за работа с този продукт, което ще улесни клиентите на общината. Високата цена за електронен подпис, която доближава минималната работна заплата ограничава потребителите. Засега се предоставят 4 услуги, но предстои увеличаване на броя им, обясни кметът.

Г-н Замбрано каза, че за неговата организация е изключително важен резултата от пилотния проект в Кърджали, тъй като от това зависи прилагането на програмата и в други общини в страната. Програмата на ПРООН, която финансира създаването на електронни общини е стартирала през 2001 г. в Бразилия, Южна Африка и Египет, а проектът в община Кърджали започна да се реализира през септември м.г.

Новината е посетена: 1271 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Семеен хотел Олимпия Минерални бани Семеен хотел Роксана Минерални бани