МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
БАНКОВИ СМЕТКИ
Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2016
Спортен календар 2016
Телефонен указател
Работно време
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg
Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
24 Март 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[03 Март 2017]

Кметът, попът и мюфтията на кафе на заедността


[Още снимки]

Като кафе на заедността определиха тазгодишното традиционно Третомартенско кметско кафе енорийският свещеник на Кърджали проф. д-р отец Петър Гарена, кметът инж. Хасан Азис и бившият главен мюфтия Фикри Сали. Отново домакин бе учителят Байрам Юсеин.В срещата се включи и вр.и.д. кмет инж. Катя Митовска.
Отец Петър Гарена честити Националния празник и призова да не забравяме, че освен християни, тук има и мюсюлмани.Той подари на всички мартеници с пожелание за здраве, надежда в пролеттта и безоблачно съществуване на региона. „Важно е, че днес на Националния ни празник сме заедно, празниците трябва да служат за обединение на нацията и да не допускаме поводи за разединение.Ние трябва да сме от съзидателите, а не от рушителите”, каза Фикри Сали и обеща да изпълни молбата на отец Петър да се моли за всички български граждани, за добруването в България.
Градоначалникът припомни стремежът на духовните лидери и даскала към установяване на модели на разбирателство и взаимодействие в Кърджали.
„С тази наша традиционна среща на Трети март отправяме послание за утвърждаване моделите на устойчивост на обществото. Тази година това е кафето на заедността, необходимият нов прочит на отношението към нашата Родина. Кафето днес с особена острота задава въпроса за националната отговорност и гордост. В нашия малък Кърджали и в нашата малка България се опитвахме през годините да даваме оценки на Великите сили. По-важно е обаче друго-да обичаме страната си. Нека всички молитви в църкви и джамии да са благословени, а уроците в училищата да правят нашите деца достойни граждани на нашата Родина”, заяви кметът на Кърджали инж.Хасан Азис.
Байрам Юсеин също чести празника 3 март на всички и сподели, че тази традиционна среща е доказателство за толерантността, човечността и добрия комшулук между хората в Кърджали.
В срещата се включи и вр.и.д. кмет инж. Катя Митовска.
Новината е посетена: 248 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Семеен хотел Олимпия Минерални бани Семеен хотел Роксана Минерални бани