Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Софийски и кърджалийски експерти обменят опит при решаването на проблемите свързани с отбранително-мобилизационната подготовка и управлението на кризи

 28 Май 2005

Експерти от дирекция "Отбранително-мобилизационна подготовка и управление на кризи" от Столична община бяха на посещение днес в общинска администрация Кърджали. Те се срещнаха и разговаряха със секретаря на община Кърджали г-н Сезгин Бекир. След това гостите от София проведоха и среща със своите колеги от сектор "Отбранително-мобилизационна подготовка"/"ОМП"/ в администрацията, чийто началник е Димитър Разкалински. Целта на срещата е обмяната на опит при решаването на проблеми свързани с дейността на секторите, които в някои направления от нашата работа са почти единтични за всички региони от страната, каза началникът на сектор "ОМП" в община Кърджали Димитър Разкалински.Обсъждани са и новите моменти от Закона за управление на кризите, който влезе в сила през месец март тази година, както и пректо-нормативните документи за неговото прилагане, уточни г-н Разкалински.
Днес експертите от сектор "Отбранително-мобилизационна подготовка и управление на кризите" в Столична община са имали среща и в областна администрация. Там са разговаряли с областният управител инж. Калин Примов и служители по сигурността в администрацията.


 Прочитания: 2589 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign