Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нека запазим природата чиста за нашите деца!

 11 Април 2008

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ

В дните от 12 до 22 април 2008 година, Община Кърджали по традиция се включва в националната кампания, посветена на честването на Деня на Земята - 22 април.
Благородната цел на кампанията е да запазим природата, да създадем по-добра и здравословна околна среда.
Обявен през 1970 година в САЩ и Канада, Денят на Земята се отбелязва от 1990 година като международен ден, обединявайки защитниците на природата от цял свят. За 38 години Денят на Земята е вдъхновил милиони хора от различни култури и произход, като ги е събрал с една обща цел – заедно да създадат промяната в околната среда, която желаят да видят.
Ето защо и през 2008 година Община Кърджали отново ще организира различни прояви, под мотото “Кърджали - чист и красив”.
На 12 април общинска администрация Кърджали, ще стартира кампанията с поход до Общинската горичка по време, на който ще бъде почистена „портата” на града и ще се засадят декоративни дръвчета до Паметника на Орфей.
Нека всеки, който иска да живее в по-чиста околна среда, отдели от личното си време, за да направи района около дома си по-уютно кътче. Нека обединим усилията си, за да стане нашият град още по-слънчев и по-красив.
Нека запазим природата чиста за нашите деца!

Инж. ХАСАН АЗИС
Кмет на Община Кърджали


 Прочитания: 2156 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign