Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Две изложби откриха в ОДК

 14 Април 2008

Ваня Паскалева от ОУ"Св.св.Кирил и Методий"-І-ви клас, Николета Василева от ОУ"Св.св.Кирил и Методий"- V-ти клас и Шенгюл Али от СОУ"Владимир Димитров - Майстора"- VІІ-ми клас спечелиха първите места в трите възрастови групи на организирания конкурс за рисунки на тема “Да посадиш дърво, да отгледаш надежда”. Конкурсът е традиционен, посветен е на Седмицата на гората, и се провежда по инициатива на Обединен детски комплекс съвместно с Регионално управление на горите и Държавно лесничейство. В него участваха деца от пет учебни заведения на община Кърджали със 160 свои творби. Организаторите връчиха и шест поощрителни награди на изявени деца.
Тази година за първи път в рамките на Седмицата на гората се проведе и фотоконкурс, в който със свои фотографии се включиха и децата от Клуба по фотография към ОДК-Кърджали. Той бе под мотото “Гората – зеленото богатство на България”. В конкурса за фотографии бяха присъдени четири специални награди. Техни носители станаха Стефани Згурева, Тодор Стойчев, Гергана Георгиева и Петър Димитров, всички членове на Клуб по фотография към ОДК-Кърджали.
В края на миналата седмица бе открита изложба с представените рисунки и фотографии, участвали в двата конкурса. След официалното награждаване на победителите в тях децата засадиха дръвчета в двора на Обединен детски комплекс.

Още снимки
 Прочитания: 2566 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign