Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът с национална награда

 15 Април 2008

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис беше отличен с национален приз „Човек на ХХІ век” в категория „Държавно управление”.Наградите на програма „Произведено в България” бяха връчени за седми път на церемония в „Шератон София хотел Балкан” вечерта на 14 април т.г.Кърджалийският градоначалник получи статуетка и грамота от Адриана Цанева, автор на програмата „Произведено в България”. Тази награда е оценка и признание за Човека, който живее, работи и създава днес и сега в условията на днешна България, е записано в грамотата, която получи кметът. Инж.Азис благодари на организаторите за престижното отличие и представи накратко общината .
Сред номинираните кметове са и тези на София, Варна, Смолян, Велико Търново.Това са водещи кметове в национален мащаб, с голям принос за развитието на своите общини, каза членът на журито Георги Чернев, председател на Търговско-промишлена палата-София.
Награди имаше в категория жилищно и обществено строителство, производство, услуги, за авангардно и креативно мислене.За първи път тази година се връчиха призове и в категория медии. Венелина Гочева, гл.редактор на в-к”24 часа” бе отличена като водеща сред печатните медии, а Силва Зурлева, председател на Съвета на директорите на Нова телевизия – сред електронните медии.
Основната идея на програма „Произведено в България” е да бъде витрина на българската култура, на „всичко българско и родно”, което издига националното ни самочувствие и ни прави достойна част от Европа, посочи в изказването си А.Цанева.

Още снимки
 Прочитания: 2122 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign