Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Регионална Cisco академия Кърджали отличи най- добрите

 15 Април 2008

Вторият отбор на ГПЧЕ „Христо Ботев” спечели първото място в четвъртото регионално състезание по информационни технологии и начални познания по компютърни мрежи за ученици и преподаватели, организирано от Регионалната Cisco академия към НЧ “Обединение” в Кърджали в партньорство с РИО на МОН Кърджали и Община Кърджали на 12 април 2008 г., съобщи мениджърът на академията Камелия Чолакова. Второ място бе присъдено на отбора на СОУ „Отец Паисий”, трети остана първият отбор на ГПЧЕ „Христо Ботев”. Индивидуални награди спечелиха Валери Стаменов от 11 клас на ГПЧЕ „Христо Ботев” за най-добър мрежови дизайнер и Диан Караилиев от 12 клас на ГПЧЕ „Христо Ботев” за най-добър мрежови администратор. Преподавателят от СОУ „Отец Паисий” Муса Муса бе отличен като най-добър мениджър на отбор.
Отборите разиграха ситуация, при която са фирми-партньори на Cisco systems. Всеки от тях реши групова задача, в която всеки участник имаше определена роля- мениджър на проекта, мрежови дизайнер, мрежови администратор. След това всеки отбор защити своята работа пред публика и жури в състав – инж. Пламен Пунчев от Сиско България, инж. Георги Гачев, преподавател от СУ ”Климент Охридски”, Мария Попова и Мариян Митев, преподаватели в Регионална Cisco академия Кърджали.
Състезанието беше наблюдавано от председателя на БАМА /Българска асоциация на мрежовите академии/ Теодора Борисова и изпълнителния директор Драгомир Димитров. Г-жа Борисова връчи и награди на участниците от името на БАМА.
Валери Стаменов и Диан Караилиев се присъединяват към групата на кърджалийската Cisco академия в националното състезание по компютърни мрежи, което ще се състои през юни в Софийския универстет „Климент Охридски”.

Още снимки
 Прочитания: 2597 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign