Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Рисунки на 20 деца събрани в изложба

 15 Април 2008

Снощи в Артгалерията на бул. ”Тракия “ бе открита изложба - рисунки и илюстрации на деца на общински служители. Проявата е посветана на Седмицата на детската книга и се организира съвместно от Артдвижение “Кръг” и община Кърджали.
Това е една особена, провокативна изложба, тя не е резултат на конкурс и журиране, а един своеобразен контрол за това как хората, които работят в общнска администрация се грижат и внимават за развитието на талантите, на художествения потенциал на най - малките, каза при откриването Радост Николаева от Артдвижение “Кръг”.
Пред малките художници и техните родители тя разказа, че идеята е възникнала съвсем спонтанно и благодари на всички за подкрепата. Изложбата включва творби на двайсет деца на различна възраст, които използват свободно различни техники и средства – молив, туш, пастел, акварел, флумастер, дори нетрадиционните - лак за нокти и за коса.
Пролет, Хвръчило, Пиратски кораб, Динозавър, Цветя, Момиче, Мечта - са само част от заглавията на рисунките и илюстрациите, които представят децата. Творбите им изненадват не само със своя свеж колорит, но и с богата фантазия. Галина Димова от Младежки център “Кръг “ подари на всяко дете комплект четки за рисуване и плюшена играчка.
На откриването на изложбата снощи не по- малко развълнувани бяха и родителите на малките творци.
Идеята е много хубава, трябва да подкрепяме желанието за творчество на всички деца, защото талантът трудно се отглежда, споделяха те.
Още снимки
 Прочитания: 2404 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign