Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изложба и филм представиха за Деня на Земята

 18 Април 2008

Множество прояви организира СОУ ”Св. Климент Охридски” по случай 22 април –Деня на Земята. Стартът бе даден вчера с отбелязване на Седмицата на младежката активност обявена от ДАМС. Пред възпитаници на училището минералогът Малин Кацаров представи най-новата си книга “Неокастрени мисли”. В седмите класове бе проведена и блиц -анкета в рамките на десет минути на тема “Асоциации за Родопа”.
Днес във фоайето на училището бе открита изложба “Живото богатство на свещената планина”, показваща биологично разнообразие в Източните Родопи. Стойчо Стойчев от проект “Родопи” – офис Кърджали запозна децата с различните растителни и животински видове, а Петя Пенева прочете свои стихове, вдъхновени от красотата на свещената планина. Елена Топалова, преподавател в учебното заведение обяви , че най-добрите материали, подготвени от блиц анкетата ще бъдат записани в летописната книга на училището. Пред участниците бе представен и филм със същото заглавие, изработен по проект “Родопи” съвместно с РИМ Кърджали.
По – късно учениците на СОУ “Св. Климент Охридски” почистиха района на училището, засадиха и фиданки, предоставени от Държавно лесничейство Кърджали и рисуваха на асфалта своята представа за един екологично чист свят. Деца от първи до четвърти клас бяха подредили и своя изложба с изработени от тях макети на горски и детски кътове. За най-добрите бяха осигурени и награди.

Още снимки
 Прочитания: 2593 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign