Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Празник за Деня на Земята

 22 Април 2008

Празник по случай Деня на Земята се проведе тази сутрин в Обединен детски комплекс Кърджали.
Седем отбора показаха много фантазия и умения по време на състезанието за аранжиране на цветя. Представители на ГПЧЕ “Христо Ботев”, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ “Йордан Йовков”, СОУ “Климент Охридски”, СОУ “П. Р. Славейков, СОУ “Владимир Димитров – Майстора” и ОУ “Васил Левски” подредиха цветни палитри от гербери, иглолистни клонки и клончета от “Майски сняг”.
Победители в състезанието станаха представителите на СОУ “Владимир Димитров - Майстора”-Константина Милкова, Диана Колева и Анелия Милкова. Втори се класираха учениците от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, а трети от ОУ “Васил Левски”.
Журито присъди и поощрителни награди. Те бяха за отборите на СОУ “Йордан Йовков” и ГПЧЕ “Христо Ботев.
В двора на ОДК се играха и всички срещи от организирания турнир по стрийтбол за ученици от VІ-VІІ клас. Участваха шест отбора, а надпреварата бе по системата “Всеки срещу всеки”. Победители станаха възпитаниците на СОУ “Отец Паисий”.Всеки състезател от отборите , класирали се на първите три места получи подарък- баскетболна топка. Наградите са осигурени от Община Кърджали.
На 19 април ,дни преди Деня на Земята, участници от фото клуба към ОДК рисуваха графити в тунела на детското влакче в парк ”Простор”,а на 20 април 60 деца от градските училища участваха в поход до защитената местност ”Каменната сватба”.


Още снимки
 Прочитания: 2213 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign