Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изложба по случай Великден

 23 Април 2008

Дружеството на художниците в Кърджали и Артгалерия "Дар" откриха снощи традиционна великденска изложба “И словото стана плът и пребиваваше между нас".
В Керимовата къща свои творби представат 17 автори - живопис, графика, рисунки,акварел, маслени платна и акрил.
Владимир Чукич – председател на ДХ участва с три картини от серията “Диалози с Мантеня”. С триптиха "Път", "Възкресение" и “Обич” Пенка Атанасова акцентира на християнската тема, пейзажът отново присъства в платната на Камбер Камбер, Георги Шишков, Павлина Чукич.
В изложбата участват още Емил Пенчев, Хари Атанасов, Христо Габеров, Мая Мечева, Ваня Петкова.
“Намери Ханибал“ и “Между небето и водата на синеоките“, изпълнени с стил “сфумато“, са двете живописни картини на най –новия член на групата - младия художник от Силистра Николай Петров, който бе приет много сърдечно и от колегите си, и от публиката.
Всяка нова изложба на художниците в Кърджали се превръща в празник. В центъра на вниманието този път бе юбилярът Джемал Емурлов. По случай 60-годишнината Джими, както за повечето е познат, получи много поздравления от колеги, приятели и гости.
Джемал Емурлов е творец от национална величана, неговите живописни работи се отличават с богат колорит и тематично разнообразие, трайно в творбите му присъстват Родопите. Участвал е в много изложби в страната, 11 негови произведения отдавна са във Фонда на НХГ, други - в частни колекции в страната и чужбина.Още снимки
 Прочитания: 2583 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign