Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пазете чиста Земята – нашия общ дом!

 23 Април 2008

За седма поредна година Община Кърджали се включи в честванията по случай Деня на Земята със своя програма. Началото бе дадено на 12 април с почистването на входа на град Кърджали от общинска администрация. Ученици от всички училища дадоха своя принос да станат селищата ни по-чисти и по-красиви. Кулминацията на кампанията “Кърджали- чист и красив” бе снощи. Специална празнична програма бяха подготвили танцови и вокални групи от ОДК, Дом на културата и Читалище “Юмер Лютви”
Участниците бяха привествани от кмета инж. Хасан Азис, който ги поздрави за проявената активност и изрази увереност, че само с общи усилия на всички Кърджали може да стане още по-красив, още по-зелен и още по-благоустроен град.От името на Община Кърджали градоначалникът им благодари за това, че с труда и ентусиазма си са допринесли селищата ни да бъдат по-добро място за живот и отдих. След това връчи и наградите на отличилите се в различните прояви. Първи г-н Азис награди децата участвали в състезанието по аранжиране на цветя. Всички 10 градски училища, които организираха почистване и освежване на своите сгради и дворове бяха наградени с по 2 комплекта топки - футболна, баскетболна и волейболна. Наградите осигури фирма „Титан Клинър” ООД, гр. Кърджали.
Тази година в кампанията активно участваха и 18 от 21 училища в селата. Четири от тях проявиха инициатива и извършиха повече от очакваните дейности - освежиха не само своите училища и дворове, но почистиха и близките райони. Това са училищата в селата Рани лист, Миладиново, Костино и Македонци, на които бяха връчени поздравителни адреси от кмета на Община Кърджали и по 2 комплекта топки. Заради отличното им представяне в училищните конкурси за апликация, макет и есе, посветени на Деня на Земята, за 9 деца от училището в с. Рани лист общинското дружество “Озеленяване, чистота и благоустройство” осигури специални индивидуални награди.
Организаторите бяха подготвили и викторина с десет въпроса за нашата планета Земя. Отговорилите вярно получиха награди също от “ОЧБ” ЕООД-Кърджали.
Празникът,организиран от община Кърджали , завърши с дискотека на открито и почерпка с лакомства за всички.


Още снимки
 Прочитания: 2016 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign