Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ден на историка

 16 Май 2008

Ден на историка се проведе вчера в ГПЧЕ “Христо Ботев” в Кърджали. Проявата е част от инициативите на Гимназията, посветени на тържественото честване на 130 години от Руско – турската освободителна война (1877 – 1878) и на 24 май - празника на българската просвета и култура. Тя се организира със съдействието на РИМ Кърджали. В среща диалог с акад. Константин Косев – д-р на историческите науки, заместник – председател на БАН, проф.Димитър Саздов – заместник – декан на Юридическия факултет, завеждащ катедра „Стопанска история” към УНСС- гр.София участваха и членове на клуб “Млад историк”.
Показана бе мултимедийна презентация, проследяваща събитията, свързани с възстановяването на Третата българска държава. Автори на този оригинален проект са Виталий Чаушев и Яна – Ивана Бояджиева, възпитаници на гимназията.
Вася Попова прочете своето есе на тема „Трети март – българският Великден”, с която творба тя бе отличена с първа награда на конкурса , под надслов 130 години от Освобождението на България.
Младите историци провокираха гостите с интересни въпроси и срещата се превърна в откровена дискусия.

Още снимки
 Прочитания: 5308 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign