Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали чества 24 май

 24 Май 2008

Представителни блокове от всички учебни заведения се включиха в тържественото шествие по повод Деня на българската писменост и култура 24 май в Кърджали днес. Шествието започна от Дома на културата, премина по централните градски улици и приключи при паметника на Освободителите в Градската градина, където от 11 часа започна празничният ритуал. В него участие взеха знаменните групи, представителните блокове на кърджалийските училища и основното училище от с. Миладиново, и много граждани.
Официални гости на празника бяха областният управител инж.Ангел Коджаманов, председателят на Общински съвет Кърджали Сейфи Неджиб, началникът на РИ на МОН Надя Джунджулова, елект президентът на Ротари клуб – Кърджали Джевдет Адем, отец Петър –Гарена и районният мюфтия Шабанали Ахмед. В празничният ден цветя в знак на признателност към освободителите на нашия град поднесоха най-малките представители на подрастващото поколение, а приветствие произнесе кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Българското слово всъщност това сме самите ние, а то непрекъснато ни учи на хуманност и ни помага да достигаме до вечните нравствени ценности на човечеството. Ето защо в сложно и разколебано време като днешното, откровеният ни диалог с българското слово е наша насъщна потребност, потребност за духа ни и за нашите стремежи, подчерта в словото си градоначалникът. 24 май е единствения празник, който буквално е на всички, защото всеки от нас се образова ежедневно, ползва словото и изгражда ценностната си система чрез досега си с изкуството и културата. Ето защо нашият 24 май е празник национален, но и дълбоко личен. Той е празник на радостта от общуването между хората, ден обединяващ духа и материата, ден на добрите помисли, на най-съкровените ни спомени и светли мечти за децата и нас самите, каза още кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той най –сърдечно поздрави всички с празника и напомни на всички, че достойното ни място в световната човешка общност зависи от умението ни да живеем активно на висотата на времето си-не вчера и утре,а днес, за да бъде миналото ни достолепно, а бъдещето-вълнуващо и успешно.
По време на тържеството днес кметът на община Кърджали награди на изявени ученици и преподаватели, представили градът ни достойно на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали.
Елект президентът на Ротари клуб Кърджали Джевдет Адем обяви традиционните награди за изявени абитуриенти и млади дарования.Тази година бяха отличени 4-ма млади таланти- възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „Отец Пайсии”, СОУ „П.Р. Славейков” и СОУ „Йордан Йовков”.


Още снимки
 Прочитания: 2310 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign