Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

По покана на инж. Азис в Кърджали гостува делегация от Измир

 03 Юли 2008

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис прие днес 10-членна делегация от Измир, водена от кмета на града Азис Коджаоуглу. По време на срещата г-н Азис запозна гостите от съседна Турция с работата на общинска администрация, изградените обекти по европейски програми и страртиралите нови. Той акцентира на факта, че община Кърджали вече има готов технически проект, реализиран съвместно със Сиско системс за изграждане на локална интернет мрежа, която ще свърже града с всички 117 по -малки населени места.
Кърджалийският кмет подчерта, че двете общини могат да си сътрудничат при осъществяване на различни проекти, като пример той посочи, че може да се ползва добрия опит на Измир в изграждане на пречиствателни станции и събиране и обработка на битови отпадъци.
В голяма Измирска община живеят над 3,5 мил. души и ако трябва да сравняваме двете общини по мащаби, то това не би могло стане. Но ние можем да обменим опит и си сътрудничим в различни сфери като инфраструктура, образование и култура. Надявам се това да стане след осъществените първи контакти тук, сподели кметът на Измир Азис Коджаоуглу.Той говори и за един от големите проекти в Измир - изграждане на 8 км. подземен релсов път, който трябва да увеличи почти два пъти дължината на метрото.
Г-н Коджаоуглу отправи покана към своя домакин да гостува в съседна Турция, а кметът на Кърджали инж. Азис подари на госта картина от художника Недим Мустафа “Родопчанка”.
След пресконференцията делегацията от Измир разгледа Пазара на производителите и корекцията на коритото на р. Арда. Гостите бяха впечатлени от активното строителство в Кърджали. По – късно програмата на делегацията продължи с разглеждане на исторически забележителности, среща с представители на бизнеса и
посещение в община Момчилград.

.

Още снимки
 Прочитания: 2328 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign