Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Министър Вълчев награди славейковските математици

 03 Юли 2008

Мария Петкова и Живко Георгиев от СОУ “П. Р. Славейков” получиха поредното национално признание. Лично министърът на образованието и науката Даниел Вълчев им връчи грамоти за участие във финалния кръг на националния конкурс “Млади таланти 2008”, който се организира от образователното ведомство за десета поредна година. Талантливите математици участват в него за втора година и за втори път биват удостоявани с награди. За разлика от миналогодишното издание на конкурса обаче тази година само някои от участниците получават парични награди – Мария и Живко са от избраните. Сумата от 200 лева не е голяма като цифра, но самото признание е от изключително значение за младите математици.
Определено от министър Вълчев жури предварително изслушва кандидатите, те изнасят презентации, отговорят на въпроси. След компетентно оценяване на представянето, журито решава кои да бъдат наградените. Мария и Живко се представят пред комисията с проекта си “Комбинаторни задачи за таблици от числа”. Един месец по-късно те вече са в списъка с отличените.
На 1 юли на специална церемония министър Даниел Вълчев награди най-добрите млади таланти на България, след което покани част от тях на лична среща в кабинета си, за да си поговори неформално с тях за проблемите на българското образование.

Още снимки
 Прочитания: 2193 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign