Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Всичко, което сторих, сторих го за Отечеството”

 09 Юли 2008

Фотоекспозиция под надслов “Всичко, което сторих, сторих го за Отечеството” бе открита снощи в Кърджали. Тя е посветена на 171 години от рождението на Васил Левски и е подредена в конферентната зала на Военния клуб. Организатори на проявата са Национален музей “Васил Левски”, Общински комитет “Васил Левски”, Военен клуб и двете училища в Кърджали ,носещи името на Апостола – ПГ “Васил Левски” и ОУ “Васил Левски” –кв. Гледка.
На откриването на изложбата присъстваха много ученици, граждани, общественици, представители на различни държавни, общински институции и патриотични организации. Сред гостите бяха областният управител Ангел Коджаманов и д-р Стоян Джавезов, председател на Фондация „Васил Левски” и главен секретар на Общонационален комитет “Васил Левски”.
Д-р Джавезов съобщи, че Кърджали е един от малкото градове в страната, където изложбата гостува след експонирането й в Чикаго и Ню Йорк преди две години. Пред участниците в срещата той представи и юбилейни издания, посветени на Апостола. Най-новото сред тях е пълно изследване за живота и делото на Васил Левски от проф. Дойно Дойнов. Изложбата ще остане в Кърджали до 16,00 часа на 10 юли.

Още снимки
 Прочитания: 2405 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign