Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Поставят нови 500 бобри в община Кърджали

 15 Юли 2008

„Титан Клинър” ООД продължава кампанията за подмяна на съдовете за смет в община Кърджали. Фирмата закупи нови 500 контейнера, които ще бъдат разпределени в града и околните села. Това е част от политиката на дружеството за непрекъснато обновяване на технологичната база и предоставяне на качествена услуга.
Първите контейнери бяха поставени в понеделник в района на МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски“. Акцията ще продължи поетапно във всички квартали на областния град и в населените места.Поставянето на новите съдове ще се извършва по график, съгласуван с община Кърджали, съобщи Алтънай Халил-отговорник по почистването .
Всеки от бобрите има вместимост 1 100 литра. Те ще заменят използваните в момента, някои от които вече са изхабени от употреба. Ако контейнерите се поддържат добре, те имат живот до 5 години.
Освен новите контейнери, тип бобри, последавателно ще бъдат подменени и 250 тротоарни кошчета за отпадъци.
Опитваме се по график през седмицата да почистваме съдовете в града и селата, но и хората трябва да се научат да ги опазват. Заради небрежност - изхвърлане на кашони, а през зимните месеци на пепел и въглища, много от контейнерите бързо се унищожават. Нека бъдем по – добри стопани, апелира г-н Халил от фирма “Титан Клинър“ ООД.

Още снимки
 Прочитания: 2646 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign