Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от Кърджали на скаутски лагер

 16 Юли 2008

47 деца от община Кърджали ще летуват това лято в Гаазиосман паша, Истанбул. Групата замина вчера. В нея са включени ученици от 6 до 8 клас по предложение на училищните директори. В състава има както деца, показали отличен успех през годината, така и от социалнослаби семейства. Учениците са придружавани от двама ръководители и вече са настанени в палатковия лагер /тип скаутски/ в района на побратимената ни турска община, съобщи Нели Попова-главен специалист в отдел "Образование".
Още през първия ден са започнали и занятията по групи. Момчетата и момичетата ще се учат да преодоляват различни препятствия, ще получат полезна информация и за ориентиране в непозната среда, ще имат часове по плуване, езда и др. Скаутският лагер е с продължителност една седмица и в него за трета година ще почиват и кърджалийски деца. Първата група от Кърджали замина през 2006 година, когато 98 деца гостуваха на община Гаазиосман паша.
Интересът към подобен тип почивка се увеличава и децата се завръщат много доволни от престоя си скаутския лагер, съобщиха от общинска администрация Кърджали.
/снимка-първите кърджалийски скаути от 2006г./


 Прочитания: 2393 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign