Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Танцьори от Кърджали на фестивал в Антакия

 16 Юли 2008

Танцовият ансамбъл при Дома на културата Кърджали получи покана за участие в Международния фестивал в Антакия ,Турция . 24 –то издание на фестивала ще се проведе в края на юли . В него традиционно се представят състави от цяла Европа - Латвия , Полша, Унгария , Германия и други страни.
Репетираме усилено , в програмата сме включили различни композиции от нашия репертоар , искаме да покажем не само фолклорно богатство на отделните региони на България , но и красотата на нашите костюми , сподели Васил Василев - директор на Дома на културата и ръководител на ансамбъла. Заедно с танцьорите в Турция ще бъде и народният оркестър .
Град Антакия е с хилядолетна история , намира в южната част на Турция,на 1600 км . на турско – сирийската граница. Районът е един от най-посещаваните от туристите , той е и голям производител на зеленчуци в страната .
Изявите на танцьорите от Кърджали продължават през цялото лято . В началото на септември в южната ни съседка ще гостуват и най-малките участници от състава. Само преди няколко дни част от ансамбъла при Дома на културата бе на турне и в Гърция .В град Агрия кърджалийската трупа танцува на една сцена с представители на други балкански страни .


 Прочитания: 2423 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign