Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Левски е нашата звънка камбана...

 18 Юли 2008

Кърджали днес отбеляза 171 години от рождението на Васил Левски.Честването започна с тържествен марш на Ученическия гвардейски отряд и ритуал пред Паметника на Апостола на свободата в центъра на града,където бяха дошли много кърджалийци, общественици, ученици.
В знак на признателност към делото на великия възрожденец бяха поднесени цветя и венци от ръководители на държавни и общински институции, предствители на политически партии и патриотични организации.
Забележителното в идеологията на В. Левски е, че той успява да надскочи националните рамки и да заяви, че ние българите желаем да живеем "дружествено с всички наши съседи". В тези думи на Апостола лесно съзираме първообраза на балканската интеграция, а в по – широк план и на европейската. Това, което трябва да правим днес всички българи, а най- вече държавниците и политиците, е да работим за отечеството честно, почтено, както го е правил Левски. Той е нашата звънка камбана и пътят, и времето, което ни променят. Той ни обръща с лице към истината, към доброто и искреното родолюбие, каза в словото си кметът инж. Хасан Азис.
Тържесвеното честване на годишнината от рождението на Апостола на свободата бе организирано от Община Кърджали и Общински комитет "В. Левски".

Още снимки
 Прочитания: 2495 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign