Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца с увреждания летуваха в Равда

 18 Юли 2008

25 деца с увреждания, придружавани от своите родители и социално слаби ученици от община Кърджали се завърнаха от десетдневен летен лагер в с. Равда, Бургаска област.За поредна година те бяха там по инициатива на кмета на общината инж.Хасан Азис и с финансовото съдействие на община Кърджали.
Нямаме думи, с които да изразим благодарността си към градоначалника, споделя майката на Димитър и Мария – Гергана Георгиева.Целият престой бе изпълнен с богато съдържание – план, културна програма, екскурзия до Несебър, „Слънчев бряг” и др.
Няма да забравим човешкото му отношение към нашите деца, допълва Педрие Юсуф.Постоянно се интересуваше за тях, за нуждите им по време на лагера. Радостта на децата беше неописуема, когато още първия ден всички получиха плажни топки, пояси, плавници. Специално надписаната торта децата посрещнаха с много радост.
Никога не сме били подценявани, но да бъдем в по-друга обществена среда, за нас е много, сподели й майката на Гошо- Мария Павлова.За първи път съм на лагер, създадоха всякакви условия да бъдем равностойни и равнопоставени. Ползата е неоспорима – върнахме се бодри и отпочинали, доизлекувани и с по-добро самочувствие, допълва още тя.
Заедно с групата други 60 ученика от ОУ”Хр.Ботев” с.Миладиново също бяха на лагер в с.Равда. Родителите им поеха изцяло техните разходи.

Още снимки
 Прочитания: 2372 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign