Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Състояние и переспективи на "Пазар на производителите – Кърджали" ЕАД

 23 Юли 2008

До края на този месец “Пазар на производителите” ЕАД Кърджали трябва да внесе пакет от документи за одобрение на инвестицията, направена за изграждането на новото тържище. Датата 31 юли е определена, след като Дружеството използва възможността за удължаване на срока, в който може да представи документите, съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Очаква се до края на септември да бъде направен и оглед от Комисия по Програма САПАРД, за да бъде определен процентът от средствата, който европейската програма ще отпусне.
От месец септември трябва да започне погасяването на вноските от изтегления банков кредит за реализирането на обекта. Дали ще имаме финансиране от САПАРД или не, сумите ще бъдат издължавани, заяви инж. Азис. За целта има изготвен бизнес план, в който са планирани паричните потоци след изграждането на новото тържище.
Към днешна дата 70 % от новия пазар на производителите се използва. Все още празни са хладилните камери, пакетажният цех, магазинните части и офиси от административната сграда и заведението за бързо хранене. Преди да започне изграждането на пазара са сключени предварителни договори с наематели за тях, но за съжаление те са се отказали от договореностите. Неизползването на част от помещенията ще доведе до диференциране на предвидените парични потоци в бизнес плана, коментира кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Информация за състоянието и перспективите на "Пазар на производителите – Кърджали" ЕАД ще бъде представена и на утрешното заседание на Общинския съвет.
Пред журналисти кметът на община Кърджали коментира още, че изграждането на новия пазар е една инвестиция, която е трябвало да бъде направена. Според него оттук нататък трябва да се заложи на добрия мениджмънт при управлението й .
Междувременно Община Кърджали е възложила изработването на технически проект за оформяне на площите за продажба на промишлени стоки и решаване на проблема с временният пазар за тях. След като бъде готов проектът ще бъде определен наема на новите помещения. Очаква се да бъдат изградени около 50 клетки за продажба на промишлени стоки.


 Прочитания: 2256 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign