Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Разширяват Дневен център "Надежда"

 23 Юли 2008

Да бъде разширена дейността на Дневен център “Надежда” с цел предоставяне на грижи за възрастни с физически увреждания и леки психически разстройства, това предложение ще гласуват общинските съветници утре.
В Община Кърджали работи Дневен център “Надежда” за деца с физически увреждания и леки психически разстройства на възраст от 6 до 18 години, с капацитет 30 места. Все повече семейства проявяват интерес към този вид услуга. Вече има и запитвания от родители, чийто деца ще навършат 18 години. Те искат да получават същите социални и здравни услуги за своите деца и след навършване на тази възраст .
С цел разширяване на дейността на Дневният център се предлага да бъде използван вторият свободен корпус от бивша детска градина “Ян Бибиян”. В момента се използва само една част от сградата, където е разположен центърът за деца до 18 години. Двата корпуса са свързани с топла връзка. Съществуващите условия предлагат възможност за оформяне на комплекс за социални услуги, които ще обхващат лица с увреждания от различни групи. Предвижда се средствата за издръжка на дейността и работната заплата да се осигуряват като делегирана от държавата дейност.
В предложението до общинските съветници е заложено разширената социална услуга “дневен център” за възрастни с физически увреждания и леки психически разстройства към Дневен център “Надежда” да бъде с параметри капацитет 30 легла и численост на персонала от 12 души.


 Прочитания: 2740 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign