Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Международна награда за кърджалийските мажоретки

 24 Юли 2008

С призовата купа на Международния фестивал за мажоретни състави и духови оркестри, област Терамо, Италия се завърна мажоретния състав при СОУ „Отец Паисий” в Кърджали.
Днес, 23-те мажоретки, техните ръководители Елена и Димитър Кондикови и директорът на училището Златко Атанасов се срещнаха с кмета на общината инж. Хасан Азис. Те благодариха на градоначалника за оказаното съдействие и получената възможност да участват в Международния фестивал в град Мошиано сан Анджело, област Термо, Италия.
В рамките на фестивала нашите мажоретки изнесоха осем концерта в осем града на област Термо. Всяко едно представяне беше с концертна програма от 25 минути, а на гала дефилето кърджалийските момичета се представиха с едночасова програма. Пътуването до Италия ще остане незабравим спомен за всички, въпреки тежката програма, сподели Д.Кондиков. Фестивалът няма състезателен характер, но се връчва една награда за най-добре представилия се участник – купа, придружена с медали за членовете на състава.Досега в този фест България е била представена от групи от Монтана, Добрич, но за първи път купата идва в нашата страна, и то в Кърджали. Успехът ни в Италия доведе и до втора покана.Тя е от Международния фестивал за мажоретни състави в Краков, Полша през 2009г., каза директора на СОУ”Отец Паисий” З.Атанасов.
Кметът инж. Хасан Азис благодари на всички за участието и за достойното представяне на Кърджали и България . Вие показахте, че Кърджали има талантливи и умни деца. От тук нататък ви пожелавам още по-големи успехи и престижни награди.
Инж.Х. Азис обеща общината да съдейства на състава за пътуването им догодина до Полша.Той се ангажира и за изработването на нови костюми и аксесоари. Желанието му бе, при дизайна им да бъдат включени и отличителни знаци на града и страната ни.

Още снимки
 Прочитания: 2502 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign