Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Летен салон на изкуствата

 25 Юли 2008

Летен салон на изкуствата организират Община Кърджали и Кръг през юли и август, който стартира на 26 юли от 17.00 ч. в Артагалерията с авторския пърформанс „Родината – това съм аз” на 33-годишните визуални артисти Боряна Росса и Олег Мавромати. Двамата работят в областта на фотографията, видео- арта, театъра и чрез комбинация между тези изкуства. Боряна Росса е докторантка в САЩ по проблеми на феминизма и малцинствата, създателка е на групата за нови изкуства „UltraFuturo” и е член на кино обединение SUPERNOVA, основано от Олег Мавроматти (Русия). Завършила е НХА и Политехническия институт Ренселаер (Rensselaer Polytechnic Institute), Трой, Ню Йорк, специалност „Електронни изкуства". Авторка е на 9 самостоятелни изложби.Участва в множество международни медиа- и видео-арт фестивали и изложби, сред който в Нови Сад, Ливерпул и Кайро.
Последните й проекти-клипове “Spookybots”, “РобоСапиенс”, “Робориада", “Гражданина-робот” се осъществяват в партньорство с Олег Мавроматти и са посветени на интегрирането на свободните роботи в модерното общество. Показвани са в Москва, Ливърпул, Монреал, Шанхай, Тайланд и София.
Художниците ще представят мозайка от свои европейски проекти и ще проведат първи летен клас по техно-етика, представящ симбиозата между човек/машина/изкуство и адаптиран за деца и младежи от кметство Дъждовница.


 Прочитания: 2633 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign