Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Сребърен кръст и светена вода от Ефес за християните в Кърджали

 06 Февруари 2009

Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис посети централния храм „Свети Георги Победоносец”. За втори път той донесе в църквата свята вода от гроба на Божията Майка в Ефес, а трите литра светена течност предостави на отец Петър. Градоначалникът донесе общо 7,5 л. светена вода от извора край гроба на Дева Мария до древногръцкия град Ефес, намиращ на 100-тина км. южно от Измир, Турция и на около 750 км. от Кърджали. Г-н Азис за втори път носи светена вода от дома на Божията Майка, където се стичат и християни, и мюсюлмани. Първият път бе през ноември 2007 г., тогава, той я даде за вярващите в централния градски храм в Кърджали.
Днес градоначалникът направи и лично дарение за църквата -броеница и сребърен кръст, които предостави на енорийския свещеник. Отец Петър благодари за поредния жест към миряните и заяви, че сребърният кръст вече ще стои на престола и с него ще бъдат посрещани официалните гости в храма.
До края на деня градоначалникът предостави лично по 1,5 литра светена вода и по една броеница и на другите два храма в областния град - “Св .Успение Богородично “- кв. Гледка” и “Св. Спас”- кв . Резбарци.

Още снимки
 Прочитания: 2045 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign