Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дискусия за наркотичните вещества и младежката агресия

 12 Февруари 2009

Секретарят на Община Кърджали Сезгин Бекир и председател на Областния съвет по наркотични вещества днес бе гост на десетокласниците от СОУ "Петко Р.Славейков", където откри изложбата “Наркотични вещества и агресия“, изработена от Музея на МВР – София. Експонираните фотоси представят информация за различните видове наркотични вещества и факти за насилието и агресията в българското училище.
Повод за срещата е стартирането на кампания, свързана с превантивни дейности за ограничаване разпространението и употребата на наркотици и други психоактивни вещества.Директорът на учебното заведение Милко Багдасаров благодари на организаторите за избора им на училище, от което да започне инициативата и увери присъстващите, че славейковци сериозно работят за намаляване наркотичната заплаха сред подрасващите чрез спорт и различни извънкласни форми.
П о-късно председателят на Областния съвет по наркотични вещества и неговият екип проведоха среща с учениците, по време на която младите хора свободно споделиха своите мисли, чувства и очаквания по темата. Освен за типичните наркотици в разговора бяха включени и проблемите за пристрастеността на децата към Интернет, за анаболните стероиди, употребявани от спортистите, за енергийните напитки, за легалната продажба на алкохол и цигари. Въпросът, зададен от г-н Бекир "Какво липсва в живота на младите хора, че наркотиците им изглеждат толкова привлекателни?" предизвика много и различни коментари и отговори. Всички участници се обединиха около мнението, че все още са недостатъчни местата за спортуване, подчертана бе необходимостта от приемливи занимания извън училище, по – голяма ангажираност в домакинството и социалните дейности. Срещата завърши с обещанието младите хора да бъдат по–активни в борбата с разпространение на дрога и помагат на свои връстници, попаднали под наркотична зависимост.
Още снимки
 Прочитания: 1856 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign