Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ограждат гробището край с.Опълченско

 13 Февруари 2009

От днес,13 февруари, по нареждане на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис започва обезопасяването на старото християнско гробище край с.Опълченско. След огласяването на вандалския акт в гробището, извършен от подпийнали младежи, кметът и управителят на „Обреден дом и зали” г-н Ленко Джунджулов посетиха вчера мястото, за да се запознаят със състоянието на гробищния парк.
Гробището, което не се използва от 1976 г. е запуснато и личи, че никой не се грижи за поддържането на гробовете с няколко изключения. Работници на общинската фирма „Обреден дом и зали” ще заградят с ограда гробищния парк, за да се спре достъпа на животни и недобросъвестни хора, а след това с протокол то ще бъде предадено на кмета на селото за стопанисване и последващи грижи по охраняването му.
Инж.Хасан Азис подчерта, че вече няколко години в бюджета на общината се залагат средства за поддържането и на християнските, и на мюсюлманските гробищни паркове. В почти всички населени места действащите гробища за изчистени и обезопасени по инициатива на общината. Поддържането им е ангажимент на местните хора.През седмицата ще бъде поискана информация от всички кметове на населени места и за състоянието на старите гробищни паркове.
Днес инж.Азис изпрати благодарствено писмо до Областна дирекция „Полиция” във връзка с инцидента в с.Опълченско и благодари за бързата реакция на криминалистите при разкриването на извършителите.

Още снимки
 Прочитания: 2917 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign