Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Училището -желана територия ня ученика

 23 Февруари 2009

Днес започна общинският етап от Националния конкурс “Училището - желана територия на ученика”. В залата на Обединен детски комплекс в продължение на два дни ще бъдат представени 43 презентации от 16 учебни заведения. Участниците бяха поздравени от началника на РИО Надя Джунджулова и от директорката на ОДК Златка Пеньова.
На откриването присъства и зам.- кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, която поздрави участниците и пожела на всички да защитят постигнатите успехи през миналите години. Ще припомним, че през 2008 г. лично зам.- министърът на образованието доц. Кирчо Атанасов посети Кърджали и даде висока оценка на учениците и техните ръководители за подготвените проекти, които се класираха и на заключителния национален кръг.
Националният конкурс “Училището - желана територияна ученика” дава възможност младите хора да подготвят мултимедийни презентации в три направления - Дидактически и иновационни методи и технологии; Самоуправление и гражданско образование чрез извънкласна и клубна дейност и Мерки за ограничаване отпадането и насърчаване посещаемостта на учениците в училището.
Тричленно жури от преподавател от Филиал “Л. Каравелов”, представители на отдел “Образование” и ОДК ще оценяват проектите. Най- добрите ще участват през март в областния етап, а през април в заключителиния национален кръг на конкурса.

Още снимки
 Прочитания: 2499 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign