Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Февруарски премиери в Литературен салон „Петя Караколева”

 24 Февруари 2009


Двама кърджалийски автори ще представят новите си книги тази седмица в четвъртото издание на Литературния салон „Петя Караколева” към НЧ „Обединение” Кърджали. “Молитва за Петя” на Тамара Караколева ще осветли неизвестни моменти от живота на писателката. В нея е направен и преглед на първите 3 години от съществуването на националната награда на името на Петя Караколева. Тя ще бъде представена на 25 февруари от 18.00 часа от Никола Радев, лауреат на Международната литературна награда “Михаил Шолохов”.
Новата стихосбирка на Венцислав Стайков „Цяла нощ те скитам” ще има своята среща с публика на 27 февруари от 18.30 часа.
Между двете премиери – на 26 февруари - ще се състои “В диалог с Петя” – литературно четене, в което ще вземат участие Мая Дългъчева, Камелия Кондова и Николай Милчев. Мая Дългъчева ще направи и творческа работилница с млади таланти на Кърджали и региона на 27 февруари от 14.00 часа. В Малката зала на читалището ще бъдат изложени и рисунки на деца от Кърджали.
Националната награда за детска литература “Петя Караколева” е учредена преди 4 години от Община Кърджали и Съюза на българските писатели. Като основен организатор на връчването на наградата и на придружаващите събития се наложи НЧ “Обединение” – Кърджали.
През 2008 година към читалището бе създаден и литературният клуб “Петя Караколева”, чиято задача е да координира и организира събитията, свързани с връчването на наградата, както и да подпомага изпълнението и целите на тази национална литературна награда: популяризиране на творчеството на Петя Караколева, което СБП оцени като национално и световно значимо; да работи за израстването на младите творци на Кърджали и региона и да ги приобщава към националната ни литература.


 Прочитания: 2063 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign