Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали член на ECAD

 26 Февруари 2009

Сертификат за официално членство в Международната организация “Европейски градове без наркотици” /ECAD/ получи община Кърджали в първите дни на февруари тази година. Досега членството бе само онлайн. Сертификатът е връчен на секретаря на община Кърджали и председател на Областния съвет по наркотични вещества – Сезгин Бекир по време на ежегодната среща на членовете на ECAD на 5 и 6 февруари в Гьотеборг, Швеция.
Членството на община Кърджали в тази организация носи огромен престиж, защото ECAD е най-голямата неправителствена организация, призната от ОНН за превенция за разпространение на дрогата. Тя е и най-голямата донорска организация, която финансира проекти по отношение на наркоманиите в училища и рискови групи. Участието в организацията ни дава възможност да ползваме добрия опит и кандидатстваме с наши конкретни проекти. Това заяви пред журналисти председателят на Областния съвет за наркотични вещества Сезгин Бекир.
Той припомни, че общината е кандидатствала за членство в организацията през март миналата година и заедно с още четири града в страната е получила сертификат на проведената среща в Швеция.
Над 300 са градовете в Европа -членове на ECAD, сред които Москва, Стокхолм, Истанбул и други. В България към момента официални членове са шест града, а в Бургас се намира Балканският офис на “Европейските градове без наркотици”.
Днес на заседание на Общински съвет -Кърджали бе представен отчетът за дейността на Областния съвет по наркотични вещества за 2008 г . и плана за дейността му през 2009 г . Предвижда се през годината да бъдат организирани много беседи ,семинари и срещи с ученици, педагози , психолози и педагогически съветници във връзка с превенцията на разпространението на наркотичните вещества.
Още снимки
 Прочитания: 1806 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign