Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Институцията омбудсман - полезна за гражданите

 09 Април 2009

Изборът на обществен посредник в община Кърджали е най-успешната инициатива в рамките на проекта „Да служи и подобрява”, чиято цел е да наложи в общините местни омбудсмани. Констатацията е на представителството на Програмата за развитие на ООН в България, който администрира проекта. Според представителите на световната организация изборът на обществен посредник в Кърджали с пълно единодушие на Общинския съвет, е безпрецедентен за страната. Първите месеци от мандата на местния омбудсман Хакиф Емин също са много успешни. Той партнира добре с неправителствения сектор и следи отблизо работата не само на кмета, но и на местния парламент, е констатацията на проверяващите как се изпълнява проекта. Това заяви в Кърджали Георги Генчев,който подготвя мониторингов доклад.
Вчера общественият посредник Х. Емин и проверяващият Г. Генчев имаха среща с кмета на общината инж. Хасан Азис, с председателя на Общинския съвет Сейфи Неджиб, зам.-кмета Елисавета Кехайова и зам.-областните управители Бойка Арабаджиева и Себахатин Риза.
По време на разговора г-н Азис подчерта, че институцията на местния омбудстван е изключително полезна за общината. Г-жа Кехайова посочи, че Хакиф Емин е достъпен за гражданите, а Бойка Арабаджиева смята, че общинският омбудсман е най-близо до хората.


 Прочитания: 1959 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign