Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отново сред първите

 14 Април 2009

Призовото второ място зае дванадесетокласничката от езиковата гимназия Дениз Моллахасан на престижното национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на СОУ с чуждоезиков профил, проведеното в края на март в гр. Ловеч.
На състезанието в Ловеч учениците решаваха по 3 задачи, подготвени от екип преподаватели на СУ” Климент Охридски”. В състезанието взеха участие отбори от езиковите гимназии на почти всички области. В последните години като безспорен лидер в неофициалното отборно класиране във всички класове държи Американския колеж. Това е училище, в което обучението по математика е на много високо ниво, а с изявените ученици се занимават елитни преподаватели от БАН.
Отбора на 10 клас стана втори- след Американския колеж, оставяйки зад гърба си традиционно силните отбори на първа АГ - София, старозагорската „ Ромен Ролан” и др. Макар и традиционно ГПЧЕ „Хр. Ботев” да се нареждаше сред шестте най-добри езикови гимназии в страната по обучението си по математика и да имаше много четвърти места, в близките години не е имала призово място. Затова напълно заслужена е радостта от безспорния успех на Дениз в такова елитно състезание. Дениз получи и специални поздравления от доц. Чавдар Лозанов - зав. катедра геометрия във ФМИ на СУ , председател на журито и автор на задачите за 12 клас.


 Прочитания: 2026 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign