Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученици с презентации за Деня на Земята

 22 Април 2009

Учениците от СОУ "Петко Рачов Славейков" отпразнуваха с конкурс за презентации 22 април - Международен ден на Земята. Темата и критериите за конкурса бяха обявени от учителите от Методическо обединение по история, география и философия. Целта на състезанието е не толкова премерване на сили и възможности в ИТ технологиите, а по-скоро преставяне нагледно на причината и смисъла да се празнува този специален ден. От класиране на първите места презентации присъстващите в специализирания кабинет по география ученици се запознаха с подробностите около честването на Деня на Земята, участието на България в този празник, популяризирането на идеята да опазим чиста и неприкосновена частицата от Вселената, която ни е приютила.
На първо място журито класира ефектната презентация на Димана Богданова от ХІІв клас, която е печелила неведнъж подобни ученически конкурси. В сериозна конкуренция второто място зае презентацията на Сибел Мустафа и Виктория Коджабоюкова от Хв клас. Третото място и специални аплодисменти за оригиналното решение отново бе за представители на Хв клас - Аделина, Нурает и Фатме. Трите момичета показаха запазената марка на една свидна за всички ни част от Земята - България. Темата на презентацията им бе розовата долина и добиваното там всеизвестно розово масло.
Поощрителни награди получиха два екипа от седмокласници, представили пещерите и резерватите в България като емблематична част от природата на нашата страна.

Още снимки
 Прочитания: 2081 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign