Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община новатор

 23 Април 2009

До 15 май 2009 г. ФРМС набира добри практики на НПО, общини и други представители на социално-икономическите партньори за участие в последния Национален конкурс "Община новатор". Конкурсът се подкрепя от международна мрежа на местните власти LOGIN. ФРМС вече десет години събира и разпространява добри практики и в онлайн-базата данни "Иновационни практики" на сайта на ФРМС има над 1000 практики. Всяка седмица в сайта на ФРМС се обявява и иновация на седмицата.
За тази в класацията влиза и иновационната практика на община Кърджали – Фонд за съвременно изкуство. Стартирането на Фонд за съвременно изкуство в Кърджали е резултат от изграждане на тази мрежа от 2 артистични центъра от Община Кърджали и Арт движение „Кръг” (Фондация Младежки център „Кръг”, НПО в обществена полза), както и включването на тези центрове в стратегията за развитие на културен туризъм в региона.
За създаването на Фонда за съвременно изкуство, тези два културни центъра на територията на общината действат като мрежа. Събраните досега 90 творби са резултат от дарения. Притежание на Фонда са две големи изложби с творби на Бурханедин Ардагил от Истанбул, на Кати Секели и Нора Леви от Будапеща. Собственост са също творби на Николай Панайотов (Франция), Джинджи Лейки (САЩ), Терез Борза (Унгария), Еврен Карайел (Турция), Зафер Галибов, Данаил Николов, Цеца Георгиева, Боряна Росса, Олег Мавроматти (Българи) и др. Съхраняват се и над 30 авторски каталози и албуми на художници и фотографи от цял свят.
Повече информация на Националния конкурс “Община новатор” и подробности за номинациите можете да намерите на интернет адрес: www.flgr.bg


 Прочитания: 2069 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign