Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Умирай лесно -2

 29 Април 2009

Филмът "Умирай лесно" - 2 част на журналистката Емилия Антова бе представен в Кърджали през седмицата . В срещата, която се проведе в актовата зала на СОУ “П.Р. Славейков”, участваха не само ученици, но и училищни директори, експерти от РИО, учители, педагогически съветници, училищни психолози, специалисти от отдел “Образование” в общинска администрация, представители на Детска педагогическа стая и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, отдел “Закрила на детето”, представители на Детски и младежки парламент при ОДК, Клуб “Здраве, секс, наркотици” и др.
След „Умирай лесно –І” – за насилието и агресията в училищата, втората част на филма представя трагедията на семейството на Денислав Русков, който бе убит на автобусна спирка във Варна от пиян шофьор; на Михаела от село Герман, която след катастрофа с мотор е в будна кома и на Георги - момче, което остава в инвалидна количка след катастрофа.
Във филма е включено още и интервю с 22-годишно момче, излежаващо присъда в Софийския затвор за това, че карайки в нетрезво състояние, е убил своя приятелка.
Според сухата статистика за последните десет години по пътищата на България са загинали 12 хиляди души. И тъй като явно цифрите вече не правят впечатление на никого, журналистката Емилия Антова е решила да стигне до зрителя чрез съдбите на четирима души, участвали в зловещи катастрофи.
Авторът на документалния филм Емилия Антова съобщи, че е направила тази втора част, с която иска да покаже докъде води безразсъдството по пътя, отнело живота на много момичета и момчета.
Представянето на филма “Умирай лесно –2” се проведе по инициатива на община Кърджали. Ние ще закупим правата на филма и по заявка всяко училище може да организара неговата прожекция и обсъждане с ученици и техните родителли, каза на срещата и зам. – кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Още снимки
 Прочитания: 1969 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign