Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Награда по физика

 12 Май 2009

Първо място завоюва екипът от СОУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Христо Банев на Националния фестивал "Наука на сцената - 3", който се проведе в град Севлиево. Четиричленният екип представи достойно училището и града ни в научната надпревара в раздел "Физика и астрономия", секция "Ученици - гимназиален етап". Вилияна Гочева, Руска Петкова и Георги Кирев от Ха клас заедно със своя учител по физика правят впечатляващо представяне на своята „Звездна карта на Северното небе” с мултимедийна презентация и практическа демонстрация. В конкуренция с представители на градовете Хасково, Стара Загора, Варна, Севлиево, Смолян, Благоевград и Пловдив, славейковци грабват погледите на жури и публика.
Звездната карта се откроява от всичко останало - най-малкото поради факта, че повечето участници не правят демонстрации, а само представят продуктите си чрез обяснения и презентации.
Премиерата на "Звездна карта на Северното небе" се проведе в обновения кабинет по физика и астрономия в СОУ "Петко Рачов Славейков" преди около 2 месеца и оттогава е неизменна част от обучението на учениците в кърджалийското училище.

Още снимки
 Прочитания: 2049 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign