Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Републиканско първенство по тенис на маса

 15 Май 2009

От днес до 17 май Кърджали е домакин на финалите от Републиканското първенство по тенис на маса – момчета и момичета 5- 7 клас в рамките на Ученически игри 2009. Организатори са Държавната агенция за младежта и спорта, Регионалният инспекторат по образование - Кърджали, община Кърджали и СОУ “П.Р. Славейков”.
Участници, треньори и публика бяха изпълнили спортна зала “Арпезос” тази сутрин час преди официалното откриване на първенството. Най – нетърпеливите малки тенесисти загряваха на 8- те маси.
Тържественият ритуал започна с вдигане на националния флаг. Това направиха представители на отборите - победители от миналогодишните игри –Божидар Стефанов от Момчилград, Стиляна Николаева от Две могили, Русенско и Мария Иванова от Видин.
Гостите от страната - Бургас, Плевен, Горна Оряховоца, Русе, Попово, София, Кюстендил бяха поздравени от танцов ансамбъл “Родопея” при училище “ П. Р.Славейков”. Тургай Али - гл .експерт в Държавна агенция за младежта и спорта пожела на учениците да обичат спорта, да се състезават по правилата и постигат високи успехи. Той прочете и специален поздравителен адрес от Весела Лечева - председател на ДАМС. От името на областна управа Кърджали участниците поздрави Яни Янев.
Добре дошли в Кърджали, нашият град е дал на страната ни много имена в големия спорт - борба , водна топка, волейбол, вдигане на тежести и др . Съхранете духа на шампионите , пожалавам ви да продължите тази хубава традиция и след години да завоювате големи успехи на национални и световни състезания, каза в приветствието си и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Малко след като официално обяви старта на републиканското първенство г-н Азис и заслужилият треньор по тенис на маса на България и председател на Спортен клуб “Родопи”- Момчилград Хасан Хаджиоглу, открил и дал път на талантливата Даниела Гергелчева, изиграха демонстративен мач.
Състезанието по тенис на маса ще продължи в следващите три дни . Малките състезатели си обещаха да играят по правилата, да спазват спортсменския дух, да не оспорват резултатите на съдиите и да уважават противника.
В неделя ще станат ясни и новите победители в тази възрастова група - момчета и момичата 5-7 клас. Класиралите се на първите места отбори ще бъдат наградени с купи и грамоти.
Идваме за първи път в Кърджали, благодарим за доброто посрещане и отличната организация , надяваме се на победа, това бяха първите коментари и на треньорите, и на малките състезатели .
Кърджали има опит в организацията на републикански спортни състезания, през последвите години в рамките на Ученичиските игри ние често сме домакини, което е едно признание за добрите резултати на нашите учители и ученици , но най- радостното е, че расте интересът сред децата към спорта, сподели Йордан Йорданов - гл. експерт по физическо възпитание в РИО – Кърджали и ръководител на турнира. Той съобщи още, че в края на месец май в Кърджали ще се състоят и финалите по волейбол и тенис на маса - за юноши и девойки.

Още снимки
 Прочитания: 2413 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign