Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Награди за младите фотографи

 21 Май 2009

С отлично представяне и много награди се завърнаха от Пловдив членовете на фотоклуба при ОДК Кърджали с ръководител Антония Грозева. На 15 и 16 май те участваха в Национален конкурс за фото и видео изкуство, където имаха възможност да покажат своя талант и наученото досега.
На 15 май в галерия "Мексиканска графика" в Стария Пловдив беше открита фотоизложба със селектирани от компетентно жури /съставено от именити пловдивски фотографи/ фотографии от цяла България. Второ място в първа възрастова група /до 8 клас/ бе присъдено на Виктория Грозева на 11 г. от Кърджали, а във втора група / 9 - 12 клас /Мирослав Митков също се класира на второ място. Специална награда завоюва и Станислав Станков. Конкуренцията беше голяма и изискванията на журито доста стриктни, така че успехът на клуба по фотография при ОДК Кърджали наистина беше забележителен, каза ръководителката г-жа Грозева. Изложбата е посетена от много пловдивчани и хора от цяла България. Много от тях са проявили жив интерес към Фотоклуба от Кърджали и лично са разговаряли с наградените млади фотографи.
През втория ден от конкурса е организиран и фотопленер “Животът из улиците на Пловдив“, в който участват 50 момичета и момчета от страната. Изискването е всеки участник да представи на журито авторско табло със 5 свои снимки по темата, аранжирани самостоятелно с помощта на ръководителя. С голям успех се представят отново 12 участници от Фотоклуба при ОДК. Те печелят много награди и похвали от строгото жури. В 1-ва група на второ място са Виктория Грозева, а на трето -Антония Стоянова и Теодора Петрова.При по – големите се отличават Цветомира Рангелова, Станислав Станков и София Коджаманова.

Още снимки
 Прочитания: 2698 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign