Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Празнична програма

 22 Май 2009

Събор -концерт в кв. Веселчане пред църквата “Св. Йоан Предтеча” организира НЧ “Петър Мирчев” на 22 май от 18,30 ч. Участват фолклорна група “Веселчанка” и Тракийско дружество “Димитър Маджаров”.
Празничната програма по случай Деня на българската просвета и култура и славянска писменост в Кърджали ще започне на 24 май в 10,30 часа .
Празничното шествие на представителни блокове на кърджалийските учебни заведения ще тръгне от Дома на културата.
В 11 часа пред Паметника на Освободителите ще започне официалният ритуал.Слово по случай 24 май ще произнесе кметът инж. Хасан Азис. За втора поредна година той ще обяви и името на носителя на ежегодната награда - стипендия „Кърджали”.
Наградата бе учредена през 2007 г от община Кърджали. Тя се присъжда за постигнати високи резултати в образованието и достойно представяне на Кърджали на национални и международни олимпиади и състезания. Тържеството ще продължи с концерт на училищни и читалищни състави . На импровозираната сцена ще се изявят и изпълнители от всички културни институции.
В дните 23 и 24 май ще се проведе и турнир по борба за Купата на кмета на община Кърджали.Състезанието се организира от Спортен клуб по борба “Крепост “-с. Стремци. Начало – 15.00 ч . на 23 май. За участниците и гостите концертна програма ще изнесат състави от НЧ”Юмер Лютви “ Кърджали .


 Прочитания: 1856 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign