Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стипендия „Кърджали”

 25 Май 2009

Тази година за трети път община Кърджали връчи специалната едногодишна стипендия „Кърджали” в размер на 2400 лв. с грамота и плакет на най- изявения абитуриент за 2009 г. Носител на наградата стана Теодора Геоджиева, а призът и бе връчен лично от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис вчера.
Теодора Тодорова Геоджиева е ученичка в ХІІ клас на ГПЧЕ „Хр. Ботев” гр. Кърджали. Завършва средното си образование с отличен успех. На осмия областен турнир по математика печели І-во място и е приета за студентка в Пловдивския университет. Теодора има много награди от състезания и олимпиади, като първите отличия тя завоюва през 2005г. Тогава става първа на Европейското математическо кенгуру, печели първо място на петия областен турнир по математика и на петия областен кръг на олимпиадата по математика. 2006 година отново и носи първи места в областния математически турнир и европейското математическо кенгуру. Успехите продължават и през 2007 и 2008 г. През тази година Теодора е отличена с грамота от националното математическо състезание между езиковите гимназии.
Специалната едногодишна стипендия се присъжда на абитуриенти постигнали високи резултати в образованието и достойно представили Кърджали на национални и международни олимпиади и състезания.
За първи път стипендия „Кърджали” бе връчена през 2007г., когато бе и учредена от община Кърджали. Тогава неин носител стана Пламен Митрев-възпитаник на ГПЧЕ „Христо Ботев”. Вторият неин носител бе Живко Георгиев от СОУ „П.Р.Славейков”.
 Прочитания: 3014 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign