Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Посланикът на Япония у нас гостува днес в Кърджали

 10 Октомври 2005

На посещение днес в Кърджали пристигна Негово превъзходителство посланика на Япония у нас Койчиро Фукуи. Той се срещна и разговаря с кмета на общината инж. Хасан Азис. След това двамата посетиха художествената галерия "Станка Димитрова" Регионалния исторически музей и стената на язовир "Кърджали".
"Запознах посланика с града и общината, с потенциала, който има Кърджали по отношение на културно-историческото наследство и развитието на туризма в тази посока", каза инж. Хасан Азис. Той допълни още, че е запознал гостът за икономическата обстановка в общината, както и с големите проекти, по които се работи в момента.
"Община Кърджали има намерение да кандидатства пред японското посолство с проект за съхранението и консервацията на картинния фонд на художествената галерия", каза след посещението им там градоначалника. Ще припомним, че по-голяма част от фонда бе повреден вследствие на влага.
"Японската автомобилна фирма "Тойона" има изнесено производство в съседна Турция. Тя има намерение в следващите години да се разшири и да стъпи в България. Споделих с нашия гост, че Кърджали има възможност да бъде партньор на фирмата и да осигури изнесено производство на авточасти", уточни инж. Хасан Азис.
Посещението на Негово превъзходителство посланика на Япония у нас е било продиктувано от разговорите му със заместник министъра на външните работи Феим Чаушев, който е родом от Крумоградско. Преди визитата в Кърджали Койчиро Фукуи е гостувал на община Хасково.


 Прочитания: 2274 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign