Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Искаме чист въздух и здраве за всички

 29 Май 2009

Общинският съвет в Кърджали прие декларация за преустановаване замърсяването на атмосферния въздух на гр. Кърджали с кадмий, олово и серен диоксид и ликвидаране на риска за здравето на населението. Тя е адресирана до председателя на НС, до президента, до председателя на ЕК, до министрите на здравеопазването и околната среда , до главния прокурор на Р България, до областния управител на Кърджали и директора на РИОКОЗ -Кърджали.
В гласуваната декларация вчера общинските съветници в Кърджали настояват, в изпълнение на българското и европейското екологично и здравно заканодателство, незабавно да бъде спряно Оловно производство на ”ОЦК“ АД -Кърджали.
Здравето на 75 хил. жители на община Кърджали не може да бъде по – маловажно от икономическите интереси на малцина. Ние не желаем семействата на 200 работници от ОЦК да останат без доходи, но безотговорното поведение на собствениците на завода повече не може да бъде търпяно. Искаме чист въздух и здраве за всички жители и гости на общината, се казва още в гласуваната декларация от местния парламент на Кърджали.


 Прочитания: 2016 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign