Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първи национален фестивал на етносите в България

 30 Май 2009


Народно читалище „Юмер Лютфи” – гр. Кърджали съвместно с община Кърджали и Министерство на културата организира Първи национален фестивал на етносите в България под надслов „Кърджали – столица на толерантността”. Очаква се тук да пристигнат 35 състава от региона и страната с над 600 певци и танцьори . Фестивалът ще се проведе на 30 и 31 май и в него са поканени да участват арменци, евреи, армъни, българи, татари, каракачани, роми и турци.
Фестивалът е включен в културната програма на община Кърджали и Министерството на културата и се провежда под егидата на кмета инж .Хасан Азис . Една от основните цели е да бъде показана самобитната култура на всеки отделен етнос в нашата страна, широката общественост да се запознае с музикално-танцовия фолклор на етническите общности в България, да се популяризира тяхното изкуство, да се укрепят и развиват междуетническите отношения в дух на толерантност и уважение към културните различия.
Концертната програма ще започне на 30 май /събота / от 14,00 часа в Дома на културата – Кърджали с участието на любителски състави от област Кърджали.
Същата вечер от 18,30 часа ще се проведе концертна програма с участието на всички етноси от страната.
На следващия ден -31 май за гостите ще бъде организирано посещение на културно – исторически забележителности в Кърджали и региона.
 Прочитания: 1901 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign