Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученически игри 2008-2009

 01 Юни 2009

Вчера в Кърджали приключиха републиканските финали от Ученически игри 2008-2009 по тенис на маса и волейбол - 8-10 клас, юноши и девойки. Организатори на надпреварата бяха ДАМС, Българска асоциация спорт в училище, РИО, община Кърджали.Официалното откриване на двата турнира се проведе на 28 май на басейн „Арпезос”. Ритуалът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в тежкия пътен инцидент край Ямбол.
Участниците от страната – София, Пловдив, Варна, Русе, Враца, Кюстендил, Перник, Сливен , Добрич, Казанлък, Горна Оряховица бяха поздравени от танцовия ансамбъл “Родопея” при СОУ “ П. Р.Славейков”, мажоретния състав на СОУ „Отец Паисий” и гвардейския отряд от ГПЧЕ „Хр.Ботев”.
На официалната церемония по откриването присъстваха кметът на община Кърджали Хасан Азис, заместникът му Елисавета Кехайова, главният експерт на Държавната агенция за младежта и спорта за нашата област Тургай Али, Михаил Флорошки – генерален секретар на Федерацията по тенис на маса, Янко Янков – гл.експерт в ДАМС за Ямбол, заслужилият треньор по тенис на маса на България и председател на Спортен клуб “Родопи”- Момчилград Хасан Хаджиоглу.
Главният експерт в ДАМС Тургай Али пожела на участниците да обичат спорта, да се състезават по правилата и постигат високи успехи. Той прочете и поздравителен адрес от председателя на ДАМС Весела Лечева.
Пожелавам ви да покажете висок спортен дух и да ни убедите, че вие сте бъдещите републикански, европейски, световни и олимпийски шампиони, защото нашата страна се нуждае от вас, каза в приветствието си кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
След оспорвана надпревара през двата дни станаха ясни и победителите в турнирите по волейбол и тенис на маса.
Волейболният юношески отбор на СОУ ”П.Р. Славейков” Кърджали заслужено взе първото място след напрегнат мач с възпитаниците на СОУ ”П.К. Яворов“- Пловдив. Финалният мач бе игран в неделя в зала “Арпезос“. Трети в турнира се класира тимът на 132 СОУ – София, а четвърти остана отборът на Варна.
На 30 май приключи и турнирът по тенис на маса. При юношите първото място заеха ПТГ ”Ю. Гагарин“ Перник. Момчетата на ГПЧЕ ”Хр . Ботев“ Кърджали останаха шести. При девойките първи са представителките на СОУ ”П.Р. Славейков“ Кърджали. Победителите ще вземат участие в Световните ученически игри през 2010г.
За всички участници в двата турнира бяха осигурени грамоти. Класиралите се от първо до трето място получиха купи и медали, а за останалите бяха предвидени предметни награди.


 Прочитания: 2472 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.