Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обръщение на кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис по повод 12 октомври - Ден на българската община

 12 Октомври 2005

Уважаеми колеги, днес е деня на българската община.Пред нас стоят предизвикателствата на модерната община.

Община Кърджали подготвя своя проект за изграждане на информационен център за обслужване на едно гише. Предлага услуги и по електронен път.Така тя се превърна в първата в България електронна община. Поддържаме един висок стандарт на обслужването по ISO 9001:2000. Всичко това намери израз в признанието от Програма "Достъп до информация" - наградата "Златен ключ". Като заместник председател на Националното сдружение на общините в Република България ще кажа, че пред нас стоят няколко приоритета. Това са финансовата децентрализация и самостоятелността на общините; приходоизточниците да бъдат в юристдикцията на общините; подготовката на кадрите да бъде в условията на работа в Европейския съюз. Местното самоуправление е едно от основните в цялостното управление на държавата. Пред нас стоят все по-големи правомощия и отговорности, затова българската община и занапред ще изпълнява своите функции.
Пожелавам на всички свои колеги, на служители, на кметовете на населени места и кметските наместници в общинска администрация да бъдат живи и здрави
да имат високи изисквания към себе си, към своята работа за предоставянето на по-качествени, по-добри услуги на гражданите.


 Прочитания: 2547 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign