Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Театралното студио към ГПЧЕ “Христо Ботев” представи две театрални постановки

 04 Юни 2009

Театралното студио към ГПЧЕ “Христо Ботев” очарова кърджалийската публика. Специално за патронния празник на гимназията залата на Държавен театър „Димитър Димов” се оказа тясна за дошлите гости, ученици и родители да се насладят не на една, а на две театрални постановки.
С типичната английска точност, за учениците и учителите от ГПЧЕ „Христо Ботев”, в 18.00 часа прожекторите приковаха вниманието на многобройната публика с изпълнението на момчетата и момичетата от френските паралелки .
Театралното студио на франкофоните в Гимназията представи пиесата Северо-южен вятър, с която взеха участие на ХVІ международен фестивал на франкофонския театър в Стара Загора и спечелиха първа награда за главна мъжка роля. Ръководители на театралното студио на учениците от франските паралелки са учителите по френски език Цонка Пашалиева и Елена Терзиева.
Това е пиеса за вечно въртящата се лудост, която ни обладава щом земята под краката ни се разтресе или животът ни се окаже по-труден от смъртта. Историята на главния герой е история за нарастващата морална деградация, за злото, което те хваща в капан между природатата и възпитанието.В пиесата участваха Димитър Иванов – войникът, Берна Местан – депресията, Мерал Февзи – сивата действителност, Тонка Николова – детето в него.
След бурните аплодисменти, публиката затаи дъх пред блестящото изпълнение на младите актьори от театралното студио към ГПЧЕ „Христо Ботев”, които представиха мюзикъла „Уестсайдска история”. По сценарий на Артър Лорънтс.
Неоценима е подкрепата на режисьора Орхан Таир и ръководителя на театралното студио Калина Ирикева, които насърчаваха младите актьори и допринесоха за добрата атмосфера по време на спектакъла.

Още снимки
 Прочитания: 1983 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.