Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Национално състезание на ученически екипи по първа помощ

 10 Юни 2009

На 7 юни 2009 г. в Националния учебен център на Българския Червен кръст в с. Лозен се проведе юбилейното XXV-ото национално състезание на ученическите екипи по първа помощ. В таз годишната надпревара взеха участие отборите, заели първо място в областните състезания по първа помощ, както и представителният отбор за Европейското състезание по първа помощ „FACE 2009”.
Над 120 ученици на възраст от 12 до 14 години показаха уменията си за оказване на първа долекарска помощ в различни ситуации – пътнотранспортни произшествия, битови и спортни инциденти и други кризисни ситуации. За първа година в програмата на състезанието бяха включени и пунктове за демонстриране на познанията на участниците в областта на здравословното хранене и активния начин на живот. Инициативата се осъществява с любезното съдействие на фондация „Крафт Кеърс”.
Шестокласничките от Кърджали Юзлем Ариф – лидер на екипа, Мелиз Мустафа , Мелис Мехмед и Селин Велева се справиха отлично и заеха престижното второ място в националната надпревара. Първи се класира отбора от град Гоце Делчев. За отличното си представяне ученическият екип по Първа помощ от СОУ „П.Р. Славейков” бе отличен с грамоти и купа от националното ръководство на БМЧК.


 Прочитания: 2291 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign