Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ЦДГ "Баба Тонка " празнува юбилей

 07 Юни 2009

С голям празничен концерт ЦДГ “Баба Тонка “ Кърджали отбеляза своя 30 –годишен юбилей.
Гости на тържеството в Дома на културата бяха много родители, учители бивши възпитанци на детското заведение , представители на общината и РИО, ръководители на учебни завадения , обществени организации и др .
Днес в детското заведение се обучават и възпитават 140 малчугани от най- големия квартал на града Възрожденци . За тях се грижат ерудирани педагози с богат опит. С много обич и търпение те откриват и развиват заложбите и таланта на децата.
През годините възпитаницте на ЦДГ са участвали в различни състазания,изложби , конкурси , концерти ,където често са печелили призови места и награди . В приветственото си слово Маргарита Спирова – директор на градината припомни успеха на детския отбор в Общинския турнир по мини футбол , където е завоюван сребърен медал. През 2006 г. в София Биляна Арсова получава втора награда на Нациотналния конкурс за музикално -сценични изкуства ” Орфеева дарба” .В две поредни години таланлвитите художници Налян Реджеб и Николой Ангерлов са класирани първи в конкурса за детска рисунка “Мисия Спасител “. За малчуганите в градината се организарат и допълнителни занимания по интереси като школи за изучаване на чужди езици , модерен балет и таекуон до .
ЦДГ”Баба Тонка “-едно от най – големите предучилищни завадени я в област Кърджали днес разполага със съвременна база ,където се подготвят бъдещите ученици . Много от първите възпитанците вече са специалисти в различни сфери и работят както в областния център , така и в други градове на страната .

Още снимки
 Прочитания: 2152 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign